Termeni Livrare & Retur

MODALITĂȚI DE PLATĂ

Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:

Plata se poate efectua:

- cash la livrare (numerar ramburs).

- transfer bancar: în avans, imediat după primirea facturii proforme. După confirmarea plății, produsele vor fi livrate către dumneavoastră.  

OPȚIUNI ȘI COSTURI DE LIVRARE

TERITORIUL ROMÂNIEI 

Costul de livrare pentru coletele cu greutatea mai mică de 1kg este:

Pentru plata ramburs la livrare - 20 lei (pentru localitățile cuprinse în aria de acoperire a serviciului de curierat). Fiecare kilogram în plus al coletului se taxează suplimentar cu 1 lei.

Livrarea este GRATUITĂ pentru comenzile cu valoare mai mare de 300 lei.

Pentru localitățile din afara ariei de acoperire a serviciului de curierat se percepe o taxă suplimentară de 0.90 lei/km.

INTERNAȚIONAL

Pentru livrări în afara României costurile transportului vor fi suportate de client indiferent de valoarea comenzii. Pentru comenzi și detalii se va comunica înaintea plasării comenzilor prin e-mail la adresa sales@charrisma.com.

GARANȚIE PRODUSE

Dacă ați primit un produs defect sau greșit veți putea să-l returnați în termen de 30 de zile Nu uita să anexezi chitanța pentru cheltuielile de transport pentru livrarea returului la sediul nostru. După ce am inspectat starea produselor, îți vom rambursa contravaloarea produselor returnate, costul transportului și al returului.

ATENȚIE: cheltuielile de transport vor fi rambursate după rambursarea contravalorii produselor.

Nu se pot restitui produse folosite sau care prezintă urme de folosire.

Garanția este aplicabilă doar produselor defecte sau livrate greșit din culpa CAYAN HERO. Nu se aplică produselor comandate greșit sau măsurilor comandate greșit. Consultați tabelul de mărimi 

CUM SE FACE LIVRAREA?

Livrarea se poate face prin curierat rapid cu unul din partenerii noștri.

Livrarea se face pe teritoriul României, între orele 9.00-17.00, de Luni până Vineri, în 3-5 zile lucrătoare (maxim 20 zile) de la plasarea și confirmarea cu succes a comenzii, la adresa specificată de client. 

POLITICA DE RETUR

Clienții pot returna produsele cumpărate, în ambalajul original, cu toate accesoriile și etichetele și fără nici o urmă de folosire, deteriorare sau uzură. Vă rugăm să păstrați factura și chitanța! Fără factură și chitanță, produsul nu poate fi returnat. Clientul va suporta cheltuielile de expediție a produselor pe care le returnează, folosind același serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea directă.  

NU vor fi acceptate la retur (enumerarea nu este limitativă):

Produsele care nu mai au ambalajul original al producătorului în care a fost livrat;

Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;

Produsele purtate, spălate sau care miros a parfum;

Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (de ex: produse cosmetice);

Produse de îngrijire personală: Cosmetice, Parfumuri, Produse pentru igiena intimă și igiena dentară;

Produse din categoria Jucării (de ex: lego, fluiere, trompete), Copii & Bebe (de ex: scutece absorbante de unică folosință, body-uri, chiloți,etc.)

"Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului"

Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.  Consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor.

Pentru a informa CAYAN HERO cu privire la decizia de retragere din contract, cumpăratorul trebuie să notifice în scris  la adresa de mail sales@charrisma.com